Bemutatkozás

Kedves Vendégünk!

Szeretettel köszöntjük Önt a PlasmoProtect Kft. honlapján. Oldalunkon megismerkedhet tevékenységünkkel, tudományos teljesítményünkkel. Tanulmányozhatja tulajdonos munkatársaink munkásságát, az általuk művelt tudományterületen megjelent közleményeiket.

A PlasmoProtect Kft a Szent István Egyetem és a magánszektor együttműködése képpen spin-off formában gondozza a SZIE Növényvédelmi Intézete által folytatott tudományos munkákat. A Szent István Egyetem tudományos hátteret teremt tevékenységünkhöz, egyben a legnagyobb tulajdonosunk is.

Tudományos tevékenységünk első sorban a növényvédelem területére terjed ki, ennek megfelelően a legszorosabb kapcsolat az egyetem Növényvédelmi Intézetével alakítottunk ki és az intézet minősített oktató-kutató munkatársaival működünk együtt.

A 2016. évtől a jelentős a napraforgó rezisztencia vizsgálataink mellett, a kalászos gabonák és repcefajták fogékonyság vizsgálatát is végezzük. A fogékonyság vizsgálatokra – igényük szerint – szántóföldi, üvegházi és laboratóriumi körülmények között is rendelkezésére állunk. Alapításunk, 2012-óta több a biológiai és növényvédő szer gyártás-fejlesztésben dolgozó multinacionális céggel alakítottunk ki kapcsolatot.

Szántóföldi kutatási volumenünk 2016-ban mintegy 9000 parcellára terjedt ki, ahol fajta-, agrotechnikai és rezisztencia vizsgálatokkal kapcsolatos kísérleti munkát végeztünk. A jelenleg végzett tevékenységünk alapján dinamikus fejlődésünk keretei biztosítottnak látszanak.

Szakmai érdeklődésére készségesen állunk rendelkezésére.

 

Tisztelettel,

Perczel Mihály ügyvezető igazgató